Kategoriat
artikkelit

Yrittäjän päivää vietetään virtuaalisesti

Suomalaisen ruoan päivää seurasi kalenterissa Yrittäjän päivä 5.9. Poikkeusvuonna 2020 tätä juhlistettiin ennen kaikkea virtuaalisesti verkossa. Pääjuhlaa ei tällä kertaa järjestetty, ja eri puolilla maata järjestettävät aamiaiset, seminaarit ja muut verkostoitumistapahtumat muutettu online-muotoon.

Juhlapäivä on silti juuri tänä vuonna tärkeämpi kuin kenties koskaan. Monet suomalaiset yrittäjät, etunenässä ne jotka toimivat matkailu-, ravintola-, ja tapahtuma-aloilla ovat nyt tiukilla, itsestään riippumattomista syistä.

Yrittäjän päivän tarkoituksena ei kuitenkaan ollut voivotella, vaan valaa uskoa tulevaisuuteen.

Sosiaalisessa mediassa tunnukseksi oli valittu #sellainenonyrittäjä, ja tämän avulla suomalaisia kannustettiin lähettämään kiitoksia ja kannustuksia. Niitä kertyikin mukavasti Facebookiin:

yrittajan paiva facebook

Yrittäjän päivää on vietetty Suomessa vuodesta 1997 alkaen. Järjestäjä on Yrittäjän Päivä-säätiö, joka yhdessä Suomen Yrittäjien kanssa vastaa käytännön toteutuksesta. Päivä on merkitty viralliseen almanakkaan, mutta ei ole liputuspäivä. Lipun voi toki nostaa salkoon ilman määräystäkin!