Kategoriat
artikkelit

Digital Game Changers – kansallinen kasvuprojekti

Globaali pandemia on iskenyt rysäyksellä moneen suomalaiseen yritykseen. Monella osa-alueella kuten matkailussa tämä käänne oli odottamaton, mutta toisaalla se vauhditti jo käynnissä olevia megatrendejä.

Verkkokaupan kasvu, etätyöt, etäopiskelu ja laajemmin ottaen digitalisaatio ovat olleet kasvussa jo vuosia, jopa vuosikymmeniä. Työ- ja liike-elämän muutokset eivät siis johdu yksin koronasta.

Vastauksena tähän murrokseen Elinkeinoelämän keskusliitto on yhdessä johtavien suomalaisyritysten kanssa käynnistänyt Digital Game Changers kasvuprojektin. Tavoitteena on yhteisellä visiolla ja jaetuilla innovaatioilla tuottaa uusia mahdollisuuksia ja uutta kasvua digitalisoituvassa maailmassa.

Hankeessa ovat olleet mukana Nokia, ABB, Cargotec, Finnair, Fortum, Konecranes, Kreab, Neste, OP Ryhmä, Varusteleka, VTT ja Wärtsilä. Hankkeessa on pohjustettu mittavia investointeja useilla osa-alueilla.

Painopisteitä ovat muun muassa hiilineutraali teollisuus ja logistiikka, teollinen etäoperointi (esineiden internet ja 5G), kyberturvallisuus ja digiajan työyhteisö ja työn organisointi.

Projektiiin osallistuneet uskovat että juuri nyt on aika tehdä näitä investointeja, sillä maailma ei palaa entiselleen. Mukaan tarvitaan myös julkista tahoa, ennen kaikkea odotuksia kohdistuu EU:n elvytysrahaan, eli ns. koronapakettiin.

EK:n ehdotukset Suomen jälleenrakentamiseksi on koottu Kasvu maksaa velan-ohjelmaan. Sen keskeisiä osa-alueita ovat suomalaisen omistajuuden ja yrittäjyyden vahvistaminen, työmarkkinauudistukset, työhön kannustava sosiaaliturva, liikenneverkkojen parantaminen ja tutkimus- ja innovaatiorahoituksen lisääminen.